vrijdag 22 juli 2011

Vlinder

Ik heb zoveel in m'n hoofd zitten wat ik nog wil maken, maar ik ben er afgelopen week niet toe gekomen. Ik heb wel een begin gemaakt met een dekbedje voor m'n zoontje. Daarvoor heb ik ook op stof geprint. Nu moet ik er nog een mooi geheel van zien te maken. Foto's volgen als het dekbedje af is!

Wel heb ik deze week een vlindertje gemaakt van papier. Erg leuk om even tussendoor te doen, want met een klein half uurtje is het klaar.Voor degenen die deze vlinder ook willen maken volgt hier een korte werkbeschrijving:

Download bij Google een afbeelding van een vlinder (let op: de vlinder moet wel symetrisch zijn!). Print de afbeelding en knip de vlinder uit. Neem de omtrek over op het papier waar je deze vlinder van wilt maken en knip deze uit (3x). Plak de vleugels van de vlinders met de achterkant tegen elkaar aan. Zorg datje 1 'kant' open laat zodat de vlinder plat kan liggen. Doe een touwtje om de romp van de vlinder en leg bovenin een knoopje. Knip de touwtjes af ruim boven het knoopje. Deze stukjes touw vormen dan de voelsprieten van de vlinder. Succes!
(Ik heb scrapbookpapier gebruikt voor het maken van deze vlinder.)

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee!

  Zag trouwens net dat je in de Alblasserwaard woont. Daar komt m'n vader ook vandaan en tot een jaar geleden kwam ik er ook regelmatig op bezoek bij opa (die woonde in Alblasserdam)...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi zeg!!!

  Een dekbedje zelf maken is ook zo leuk!!! Ben benieuwd!

  Groetjes van Christien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig vlindertje. Lijkt me leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uhooi,,
  Wow,, It works great and creative,,

  Uhooi.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke dingen maak je! Haken en breien heb ik geen kaas van gegeten. Voor de babykamer van onze jongste heb ik wel wat dingen genaaid (in Holland stijl). Maar tegenwoordig komt er niet veel van. Doe jij het als R. slaapt of 's avonds? Of is hij er zo aan gewend dat hij gewoon lekker speelt ondertussen... Hier hangen de jongens rond m'n 'gaspedaal' als ik achter de naaimachine ga :-)
  Je maakte toch ook baksels met fondant of marsepein, ga je die ook nog showen? Ik bak ook veel en maak sinds afgelopen najaar ook taarten met marsepein.
  Ik kom hier zeker vaker neuzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat maak je een leuke dingen ... gehaakte mandje vind ik ook erg leuk tis niet echt mijn kleur maar ieder zijn eigen smaak vind hem wel heel erg leuk dat je dat tussen de dingen door doet hahaha knap ik ga je volgen welkom in blogland en veel plezier en wat heb je een heerlijk kereltje ... je bent om mijn blog ook welkom dus als je zin heb kom is een kijkje nemen voor nu een fijne dag en lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk werkje, Marije!

  Je moeder mailde dat jij mij hebt gemaild... ik heb niks gekregen ;-(
  Je moeder heeft m'n mail adres...
  Wil je nog is een poging wagen, nu ben ik razend nieuwsgierig natuurlijk waar het over gaat, hihi
  Alhoewel ik wel een donkerbuin vermoeden heb...

  Groetjes, @Let...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. very beautiful Marije! I'm so very happy that you stopped by Craft Schooling Sunday, and hope to see you again soon. And I would be so grateful if you would share my blog with your readers, I just love making connections around the world! all the best!

  BeantwoordenVerwijderen